Yrittäjyys kannattaa aina (HS mielipide)

Sosiaalidemokraattisten opiskelijoiden varapuheenjohtaja Maria Rytkönen ja lukion opettaja Eva Sundgren kirjoittivat yrittäjyydestä (HS Mielipide 16.5.)

Oli ilahduttavaa huomata, että yrittäjyyden riskit on huomattu ja niistä jo varoitellaan nuoria. Liian usein väitetään yrittäjänä toimimisen olevan helppoa ja kaikkien yrittäjien rikastuvan.

Maria Rytkönen oli myös kirjoituksessaan syystä huolissaan siitä, että yrittäjyys vie järjestäytymiseltä pohjan. Valitettavasti työllistämiseen liittyvä riski, kustannukset ja byrokratia väistämättä johtavat siihen, että yhä useampi yritys hankkii palvelut ja osaamisen vuokratyönä tai alihankkijoilta. Tähän olisi syytä myös ammattiliittojen herätä. Nykyisessä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa työtä on mahdollista tarjota vain silloin, kun sitä on. Samoin sitä on tarjolla vain sellaisille työntekijöille, jotka tekevät työnsä erittäin hyvin.

Ei ole kuitenkaan lainkaan vastuutonta rohkaista nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä. Yrittäjät eivät ole toisiaan vastaan taisteleva joukko, kuten Rytkönen väittää. Yrittäjät ovat motivoituneita, innovatiivisia ja omasta työstään ylpeitä. Verisesti ei tarvitse kilpailla, sillä Suomessa riittää ikkunoita pestäväksi, vanhuksia hoidettavaksi ja koteja sisustettavaksi.

Kannustan kaikkia kokeilemaan yrittäjyyttä. Uusyrityskeskuksista saa rehellisen mielipiteen yritysideasta sekä apua laskelmien ja liiketoimintasuunnitelman tekoon.  Kokemus yrittäjyydestä auttaa ymmärtämään kannattavan yritystoiminnan edellytyksiä ja työnantajan velvollisuuksia.

Työnantajat ja työntekijät ovat samaa tiimiä, joilla toivoisi olevan samat tavoitteet. Vain menestyvä yritys voi tarjota työntekijöilleen turvatun työpaikan, miellyttävät työolosuhteet ja hyvät työsuhde-edut.

Carita Orlando
puheenjohtaja
Pääkaupunkiseudun Yrittäjät


Carita Orlando sivuston on toteuttanut Vukon Oy. Sivuilla käytettyjä kuvia ja elementtejä ei saa käyttää ilman kirjallista lupaa.

Copyright © 2014 Carita Orlando / All rights reserved.