Vantaalle yrityskiihdyttämö

Muutama päivä sitten luonani tilitoimistossa kävi aloittava yrittäjä joka tarvitsi tilitoimistopalveluja. Hyvin usein keskustelu venähtää pitkäksi, sillä aloittavalla yrittäjällä on paljon kysymyksiä ja asioita joihin haluaa lisätietoja. Tilitoimistossa me usein annamme asiakkaalle paljon tietoa myös taloushallinnon ulkopuolelta. Monta vuotta yrittäjien kanssa tiivistä yhteistyötä tehneenä sitä on tietoa kertynyt aiheesta jos toisestakin.

Tämänkertainen yrittäjä oli perustamassa yritystä oman innovaationsa varaan. Keksintö kuulosti hienolta ja sellaiselta, että joko siitä ei tule mitään tai sitten siitä tulee huikea menestys. Monen muun kysymyksen lisäksi yrittäjä pohti yrityksen kotikaupunkia. Hetken mietittyään hän päätti rekisteröidä yrityksensä Espooseen. Sieltä kuulemma saa huokeasti toimitiloja yrityshautomosta sekä muutakin apua startup-yrittäjille. En pystynyt tarjoamaan hänelle Vantaalta vastaavia palveluja vaikka kovasti olisin halunnut.

Tapaamisen jälkeen googlailin aloittavien yrittäjien palveluja ja Espoossa on tosiaan Starup saunaa ja campusta, kolmen hengen yritykselle ilmaiset toimitilat vuodeksi sekä kaupungin tuki innovaatioiden vauhdittamiselle kohti kansainvälisiä markkinoita.  

Tätä me tarvitsemme Vantaallekin!!!

Niinpä lähetin mielipidekirjoituksen Vantaan Sanomiin. Olen valmis antamaan oman työpanokseni hautomon toimintaan. Miten saamme myös kaupungin innostumaan asiasta?

Carita Orlando sivuston on toteuttanut Vukon Oy. Sivuilla käytettyjä kuvia ja elementtejä ei saa käyttää ilman kirjallista lupaa.

Copyright © 2014 Carita Orlando / All rights reserved.