Pikavipit tuhoavat monen nuoren tulevaisuuden

Pikavippejä mainostetaan todella aggressiivisesti. Tilanteet, joissa pikavippeihin sorrutaan, ovat varmasti vaikeita ja monelle vippi saattaa pelastaa jonkun yksittäisen hetken. Vippeihin turvautuu moni kuitenkin harkitsemattomuuttaan tai turhan kevytmielisesti ajattelematta seurauksia. Liian moni nuori vaarantaa tulevaisuutensa sortumalla pikavippeihin.

Lainojen korot ja kulut ovat täysin kestämättömiä. Kun alle 2.000 euron pikavippeihin tuli korkokatto, niin vippien euromääräiset summat kasvoivat ja yhä useammin tarjotaan myös jatkuvaa luottoa. Uusin markkinointikeino on tarjota lainaa luottotietonsa menettäneille. Tarvitaan vain takaaja, jolla on omaisuutta. Tarjous on pelottava. Toivottavasti kovin moni vanhus tai sukulainen ei ymmärtämättömyyttään mene takaajaksi tällaiseen. Joillekin saattaa myös olla vaikeaa kieltäytyä tukemasta omaa lasta tai vanhempaa tilanteessa, jossa toinen pyytää apua ja haluaa takaajan lainalle,

Suomessa ylivelkaantuminen pahenee koko ajan ja etenkin nuorten aikuisten maksuhäiriömerkinnät on kasvussa. Nyt talousvaliokunnan esittämä 20 prosentin korkokatto ei riitä. Toimien on oltava rajumpia. Pikavippien mainonta on kiellettävä ja kokonaiskuluihin tulee asettaa katto. Lainan myöntäminen jo luottotiedot menettäneelle on kiellettävä.


Carita Orlando sivuston on toteuttanut Vukon Oy. Sivuilla käytettyjä kuvia ja elementtejä ei saa käyttää ilman kirjallista lupaa.

Copyright © 2014 Carita Orlando / All rights reserved.