Ilolan koulu ja Simonkylän johtokunta

Pikkuhiljaa alkaa Vantaallakin puolueiden väliset neuvottelut lautakuntapaikoista ja sitä myöten sitten todellinen työ ensi vuoden alusta.

Simonkylän koulun johtokunnan puheenjohtajan roolissa olen jo mukana ottamassa kantaa koulujen johtokuntien lakkauttamiseen. Meidän johtokunta oli sitä mieltä, että johtokuntien lakkauttaminen kaventaa kuntalaisten lähidemokratian mahdollisuuksia. Lisäksi virallisen toimielimen tehtäviä ei voi siirtää vapaaehtoisesti toimivalle epäviralliselle vanhempainyhdistykselle. Monet johtokunnan jäsenet ovat valmiita toimimaan ilman palkkiota, jolloin säästöä saataisiin, vaikka johtokuntia ei lopetettaisi. Lopetettaisiin ainoastaan palkkiot.

Olen myös selvitellyt Ilolan koulun tilannetta. Alueella rakennetaan todella paljon ja kaikki rakentajat ovat lapsiperheitä, sillä tontin saamisen edellytys oli, että perheessä on lapsia.

Tulevaan Vantaan Kaupungin taloussuunnitelmaan on Ilolan koulun hanketta valmisteltu yksityiskohtaisemmin kuin aiemmin. Sivistystoimen toimistoarkkitehdin mukaan  ”Ilolan koulu- ja esiopetustiloista laaditaan parhaillaan tarveselvitys- ja hankesuunnitelmaa. Lisärakennukseen suunnitellaan tiloja kahdeksalle luokalle ja kahdelle esiopetusryhmälle. Tavoitteena on, että hanke valmistuisi kesään 2014 mennessä. Yksityisen palveluntuottajan kanssa on neuvoteltu taas päivähoitotilojen rakentamista ja päivähoidon aloittamisesta mahdollisesti jo ensi vuonna.” Hanke on tarkoitus toteuttaa yksityisrahoituksella vuokrakohteena.

Koivukylän alueen koulutilat riittävät ennustettuun kasvuun seuraavaksi 10 vuodeksi. Tikkurilan alueella taas oppilasmäärän ennustetaan kasvavan voimakkaasti. Tilojen rakentaminen Ilolaan parantaa paitsi Ilolan, niin myös Tikkurilan koulutilannetta tulevina vuosina.

Myös meidän perhe aloittaa talon rakentamisen Ilolaan ensi keväänä. On todella mielenkiintoista olla mukana rakentamassa alueella, mihin nousee samanaikaisesti kymmeniä omakotitaloja. Näin pääsen myös henkilökohtaisesti tutustumaan Vantaan Kaupungin palveluihin omakotirakentajan näkökulmasta.


Carita Orlando sivuston on toteuttanut Vukon Oy. Sivuilla käytettyjä kuvia ja elementtejä ei saa käyttää ilman kirjallista lupaa.

Copyright © 2014 Carita Orlando / All rights reserved.