Arki on alkanut

Nyt on lomat pidetty ja arki alkanut. Sähköpostien määrästä huomaa, että muutkin ovat palailleet lomilta. Luottamustoimet myös alkoivat tämän päivän teknisen lautakunnan kokouksella. Kokouksen asialistalla oli mm. tarpeettomaksi muuttuneiden kiinteistöjen ja osakkeiden myynti, Kuusijärven päärakennuksen perusparannustyö, Kivistön alueella olevan aukion rakentamissuunnitelma, huoneistojen vuokraaminen VAV:lle sekä muutama katusuunnitelma.

Omalla asuinalueellani Ilolassa korotetaan Leikkitien ja Louhikkotien risteystä asukkaiden toivomuksesta. Leikkitietä ajaa bussit melko kovaa ja Louhikkotien kohdalla ajotie tulee kallion takaa suoraan suojatielle. Korotus toivottavasti laskee ajonopeuksia.

Lautakunta jätti yhden VAV:n vuokrasopimuksen hyväksymättä, sillä tuli ilmi, että tontti on 60-luvulla testamentattu kaupungille sillä ehdolla, että siihen rakennettavat asunnot osoitetaan vanhuksille. Nyt sosiaali- ja terveyslautakunta on osoittanut asunnot pitkäaikaisasunnottomille. Asunnottomuuden hoito on erityisen tärkeää, mutta lautakunta oli kuitenkin sitä mieltä, että testamentin tahtoa tulee noudattaa, joten asiasta haluttiin lisätietoa.

Huomenna aamulla on vuorossa Työraide työryhmän kokoontuminen, jossa olen jäsenenä. Työraide on osa valtakunnallista hanketta, jonka tavoitteena on pitkäaikaistyöttömyyden vähentäminen. Työnhakija saa Työraiteelta kokonaisvaltaista ohjausta työnhakuun liittyen.

Jos työttömyysastetta saataisiin pienennettyä yhdellä prosenttiyksiköllä eli noin 1000 työtöntä siirtyisi palkansaajaksi, parantaisi se kaupungin taloudellista asemaa arviolta 3-4 miljoonaa euroa vuositasolla.


Torstaina onkin sitten vuorossa valtuuston selostustilaisuus ja kyselytunti seuraavan maanantain valtuuston kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Arki on siis todella alkanut.

Carita Orlando sivuston on toteuttanut Vukon Oy. Sivuilla käytettyjä kuvia ja elementtejä ei saa käyttää ilman kirjallista lupaa.

Copyright © 2014 Carita Orlando / All rights reserved.