Palkkojen ja työvoiman joustoa tulee lisätä (HS mielipide 17.2.2016)

Työ- ja elinkeinoministeriö kartoittaa erilaisten työllisyyskokeilujen vaikutuksia työttömyyden vähentämisessä. On erinomaista, että kokeiluihin todella ollaan valmiita. Onnistunut esimerkki kokeilusta oli vuosina 2012 - 2015 toiminut työllisyyden kuntakokeilu. Sen olisi suonut jatkuvan ja leviävän valtakunnalliseksi.

Työllistämisen helpottaminen vaatii ennakkoluulotonta päätöksentekoa ja rohkeaa kokeilua myös muilta kuin valtiolta. Erityisesti työmarkkinajärjestöjen pitäisi katsoa oman hiekkalaatikon ulkopuolelle ja havaita, miten jäykkä työmarkkinajärjestelmämme on. Palkkojen sekä työvoiman joustoa tulee lisätä, jos talous ja työllisyys halutaan saada nousuun.

Yrityksistämme 94 % on alle kymmenen hengen mikroyrityksiä. Niissä ei voi olla yhtään ylimääräistä tai epäsopivaa työntekijää. Jos työntekijämäärässä ei voida joustaa, on yritys pian entinen yritys.

Uusi työntekijä on usein palvelualan yrityksen suurin ja pitkäaikaisin investointi.  Yksilöperusteista irtisanomissuojaa onkin lievennettävä, jotta uusia rekrytointeja uskalletaan tehdä.

Paikallinen sopiminen on saatava ripeästi voimaan. Poikkeaminen työehtosopimuksesta ei ole työehtojen polkemista vaan yhteisymmärrystä ja sopimista työntekijöiden ja työnantajan välillä. Työpaikalla tiedetään ja tunnetaan parhaiten oman yrityksen tilanne. Työehtosopimus on aina perälauta, jota työntekijät voivat vaatia noudatettavaksi.

Koululaisille, kielitaidottomille ja osatyökykyisille pitäisi olla mahdollista maksaa saatavan työpanoksen mukaista, nykyistä tes-tasoa pienempää palkkaa. Esimerkiksi palvelutaloissa asiakkaiden kanssa seurustelu ja ulkoilutus ovat tehtäviä, jotka nykyisin usein jäävät tekemättä.  Niistä voisi maksaa palkkaa, jos se olisi kohtuullinen. Niillä tehtävillä olisi paitsi ihmistä aktivoiva myös inhimillisesti suuri merkitys.

 

Carita Orlando
puheenjohtaja
Vantaan Yrittäjät
Pääkaupunkiseudun Yrittäjät


Carita Orlando sivuston on toteuttanut Vukon Oy. Sivuilla käytettyjä kuvia ja elementtejä ei saa käyttää ilman kirjallista lupaa.

Copyright © 2014 Carita Orlando / All rights reserved.